ΑΡΘΡΑ

Οι γεύσεις της Τσιπουροκαταστασης ταξιδεύουν εκτός Ελλάδας ! Η παγκοσμίου φήμης Αυστραλιανή σεφ Valerie Ferdinads επισκέφθηκε το μεζεδοπωλείο μας και δοκίμασε μια μεγάλη ποικιλία από τους μεζέδες μας! Πραγματικά ενθουσιάστηκε από τις παραδοσιακές συνταγές μας και φεύγοντας απόλυτα ικανοποιημένη δεν παρέλειψε να ανακοινώσει στα social media , ότι τα πιάτα μας ήταν υπεροχα και όπως

 Καλημέρα!!!Είμαστε κοντά σας καθημερινά από τις 12 το μεσημέρι ως αργά το βράδυ ❤️στον all time classic πεζόδρομο της οδού Καραϊσκου 132, στο κέντρο του #Πειραιά. To 1928 ένα από τα πρώτα αρχοντικά χτίστηκε στην πόλη του Πειραιά! Για πολλές δεκαετίες αυτό υπήρξε το σπίτι για πολλές οικογένειες που έζησαν εκεί με τα παιδιά και τα εγγόνια

Στον πεζόδρομο της οδού Καραίσκου 131 , στον Πειραιά, βρίσκεται ένα όμορφο μεζεδοπωλείο που ονομάζεται ΤΣΙΠΟΥΡΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ. Το μεζεδοπωλείο δημιουργεί καθημερινά μοναδικά πιάτα με γεύσεις από την ελληνική κουζίνα. Καλομαγειρεμένοι μεζέδες , από αγνά και εγγυημένα υλικά, σας ταξιδεύουν σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας με το άρωμα και την γεύση τους. Το εκλεκτό τσίπουρο και

Και ξαφνικά, έρχεται μία λύρα, έπειτα ένας αυλός και αρχίζουν οι μαντινάδες και μετά τα ριζίτικα…”Βάλ’ του μία να πιει” Μια μεγάλη αγκαλιά που συνοδεύεται από μία ρακή! Εάν ρωτήσετε κάποιον Κρητικό, θα σας προτείνει να «πιείτε μια ρακή» για όποια πάθηση και να αντιμετωπίζετε.Τα κρητικά γιατροσόφια, θέλουν τη ρακή να νικάει όλες τις ασθένειες.Στην πραγματικότητα, τόσο

«πιάσε ένα ‘κοσπεντάρ’!»

Το τσίπουρο σερβίρεται σε μικρά ποτήρια και καταναλώνεται κάποιες φορές σκέτο, αλλά συνήθως σε συνοδεία με μεζέδες. Εκλεκτοί μεζέδες για τσίπουρο θεωρούνται ο παστουρμάς, τα παστά, το τυρί σαγανάκι, ο γαύρος κ.α.. Πολλές φορές προστίθεται στο ποτό νερό ή πάγος. Σε κάποια δε μοναστήρια του Αγίου Όρους οι μοναχοί υποδέχονται τους επισκέπτες με τσίπουρο και

Ρακόμελο…το ελληνικό κοκτέιλ!

Το ρακόμελο είναι ένα αλκοολούχο ποτό το οποίο παρασκευάζεται από το συνδυασμό τσικουδιάς ή ρακής και μελιού με την προσθήκη μπαχαρικών όπως κανέλας, γαρίφαλου, κάρδαμου καθώς και άλλων τοπικών βοτάνων ανά περιοχή προέλευσης. Η ιστορία του ρακόμελου ξεκινά το 12ο αιώνα, όταν η Πελοπόννησος βρισκόταν υπό την επίδραση της φραγκικής κατοχής αν και σύμφωνα με άλλες

ακολουθήστε μας στα Social Media

Διεύθυνση: Καραΐσκου 131, Πειραιάς 185 35 - Τηλέφωνο: 21 0413 1911 - Email: info@tsipourokatastasi.gr

TOP