«Stin egia mas», γράφει ο Guardian, κάνοντας… πρόποση με ρακόμελο, καθώς το συμπεριέλαβε μέσα στα δέκα καλύτερα ποτά που μπορούν να μας ζεστάνουν τον χειμώνα.
«Όταν φτάνει στην Ελλάδα ο χειμώνας, οι ντόπιοι στρέφονται στο ρακόμελο», γράφει η βρετανική εφημερίδα, για το αλκοολούχο ποτό που φτιάχνεται, όπως αναφέρει η εφημερίδα με… τσίπουρο (αν και συνήθως στην Ελλάδα το φτιάχνουμε με ρακή), μπαχαρικά και μέλι, ζεσταίνοντας τα υλικά. Πέρα από τη συνταγή όμως, το δημοσίευμα τονίζει ότι πρέπει να το απολαμβάνει κανείς με καλή παρέα.
Το γιατροσόφι της γιαγιάς έχει την τιμητική του πλέον!